Kategoriarkiv: helgekurs

Karam Kriya numerologi og Kundalini Yoga

Velkommen til helgekurs i Karam Kriya numerologi og Kundalini Yoga

Hammerfest 28. – 29. oktober

…om tallene i livet og livet i tallene…

Yogateket er så heldig å få besøk av Ellen og Gunn Bentes lærer i Kundalini Yoga, Sat Karam Singh. Sat Karam underviser med varme, jordnærhet, tilstedeværelse og humor. Han har gjort yogaens visdom og filosofi begripelig og meningsfull for oss, og har en egen evne til presise observasjoner og betraktninger knyttet til den enkeltes liv og hverdag. Han deler raust av sin kunnskap og yogaens visdom. Og er det noe du lurer på etter kurset – still et spørsmål på e-post eller sosiale medier og du får svar umiddelbart. Heldige oss i Hammerfest, det er bare å glede seg til en lærerik, bevisstgjørende, hjertevarm og artig helg!

Alle er velkommen, du trenge r ikke ha noen forkunnskaper om yoga, meditasjon eller numerologi.

Litt om Anvendt Numerologi (Karam Kriya):

Overalt rundt oss er det tall, og ingenting kunne ha eksistert uten tall! Tall har noe gåtefullt ved seg. På den ene siden er de ekstremt presis og konkret, og vi bruker dem når vi ønsker å telle, kalkulerer eller kategorisere ting på en entydig måte. For eksempel vil tallet på kontoutskriften fortelle nøyaktig hvor mye penger du har til overs. Og en spesifikk kombinasjon av tall gjør at du kan nå en bestemt person på hans/hennes telefon.

På den andre siden er det få ting som er mer abstrakt eller subtilt enn begrepet tall. For mange vil et tall uten en kontekst bare være noe teoretisk som kanskje ikke en gang oppleves som reelt eller virkelig.

Tall kan derfor hevdes å ha noe gåtefullt ved seg. Vi vet at vi ikke kan eksistere uten dem – samtidig peker det gåtefulle mot noe grunnleggende spirituelt og åndelig.

Kurset gir en første introduksjon til kunsten og vitenskapen om Anvendt Numerologi. Du vil lære om de ulike kvalitetene som forskjellige tall bringer inn i dagliglivet ditt, i kommunikasjonen og samhandlingen med omgivelsene dine. Vi vil også teste og bruke denne nye bevisstheten på våre egne liv for å kunne se og erfare hvilke relevante endringer tallene kan gi oss. På kursdag to vil vi sammen utforske betydningen av tallene i fødselsdatoen og hvordan vi kan bruke dette verktøyet på en meningsfull måte for å finne ut mer om oss selv og andre som vi ønsker å hjelpe/veilede.

Praktiske eksempler vil gjøre disse to dagene til en lærerik og morsom erfaring. Vi vil gjøre Kundalini Yoga-øvelser og meditasjoner for å utfylle kursets teoretiske del.

Individuelle konsultasjoner – La tallene snakke for deg!

«Utbyttet fra en Karam Kriya-konsultasjon avhenger av hva man er klar for å ta opp i konsultasjonen. Dersom man er veldig åpen, kan mange ting åpenbare seg. Dersom man kommer med mange restriksjoner og hemmeligheter, vil mye forbli gjemt/skjult. Hensikten er at man skal bli bedre kjent med seg selv, og dermed få en større forståelse av situasjonen man er i og hvorfor. Målet med en konsultasjon er å bringe de ulike sidene ved en selv, som ofte ikke er velbalansert, tilbake til en balansert tilstand. Dette er begynnelsen til en helende prosess. Karam Kriya er en helhetlig metode, hvor hele personen er i fokus under konsultasjonen. Dette innebærer at jeg inviterer den enkelte til å snakke fra sitt totale selv, og ikke kun fra de enkelte aspektene som han/hun er vant til å snakke fra.» – Sat Karam Singh

Litt om Sat Karam Singh:

Sat Karam vokste opp og bodde i Tyskland frem til han flyttet til Sverige for seks år siden. Her driver han et yogasenter sammen med sin kone. Han er yogalærer og utdanner også lærere i Kundalini Yoga og Karam Kriya, og har studert begge disiplinene helhjertet i 20 år. Ved siden av å undervise, anvender han visdommen og klarheten til tallene i individuelle konsultasjoner, og også for par.

Sat Karam Singh deler den verdifulle visdommen og innsikten i numerologi og yoga over hele Europa.

Hans tilnærming til undervisning er ikke-dogmatisk og alltid preget av glede og humor.

 

Praktisk info:

Helgekurset:

Dato: 28. – 29. oktober

Tidspunkt: begge dager kl 9 – 16.30

(1 1/2 time lunsjpause, ta med egen lunsj)

Pris: 2000 kr for begge dagene, 1200 kr for en dag.

Sted: Yogateket, Strandgata 59 (vis a vis Nav/Brygga og Skarven legesenter/helsestasjonen)

Utstyr: Yogastudioet har alt av nødvendig utstyr til utlån.

Påmelding: Send e-post til Ellen (ellen@norafysioterapi.no) med kontaktinfo (navn, mobilnummer) og fødselsdato. Bekreftelse av påmeldingen skjer ved betaling til kontonummer 6420.05.77149.

Påmeldingen er bindende.

Individuell konsultasjon og par-konsultasjon:

Dato: 27, 28, 29 og 30. oktober

Pris: 600 kr, 60 minutter. 800 kr for par, 90 minutter.

Sted: Yogateket

Dersom du ønsker en konsultasjon om deg og ditt forhold til andre (f.eks dine barn, partner, andre familiemedlemmer, venner osv.), komme du alene. Par-konsultasjon er også mulig dersom du og din partner ønsker å ha en konsultasjon sammen.

Ta kontakt med Ellen per epost (ellen@norafysioterapi.no) for å avtale individuell konsultasjon eller par-konsultasjon.

Yoga lørdag 15. februar

Det blir yoga f.k lørdag, lørdag 15. februar i Fjordadalen FUS barnehage i Breidablikk 55 (Rypefjord).

Dagen er satt opp for dere som allerede går på kurs, og som ønsker å ta igjen tapte timer eller bli med på en eller flere økter for å få gjort mer yoga 🙂

INGEN LEDIGE PLASSER

Dagen ser ut som følger:

kl. 10.00 – 11.30 Yoga og meditasjon

Vi starter med meditasjon “Indre Stillhet” (mulig for alle å følge) og gjør fysiske yogaøvelser etterpå – avslutter med pusteøvelser og avspenning.

11.30-12.15 – lunsj (ta med matpakke om du blir over til neste time)

12.15 – 13.45 Myk yoga

Vi starter med yoga nidra og deretter gjør vi et program med vekt på å tøye og bli lenge i stillingene. Det kommer til å bli hovedvekt på å myke opp i hoftene, og vi kommer til å sitte i stillingenen i 3-5 min. Litt myke øvelser blir det også.

14.00 – 15.15 Kraft-yoga

Vi gjør solhilsen og går igjennom hele grundig. Det blir også mulighet til å øve seg på hodestående (eller klovnen) – så vi setter av litt ekstra tid til det. Ellers blir det fysiske kraftige øvelser, med vekt på å få energi.
Vi avslutter med en avspenning og er klar for å ta fatt på resten av helgen.

Velkommen!

Rapport fra Øksfjord

Da var man tilbake i hverdagen, etter flott helg i Øksfjord hvor tilsammen 9 damer hadde meldt seg på kurs. Vi fikk tøyd og bøyd og strukket på det meste i løpet av helgen, – både kropp, sinn og pust! Lørdag ettermiddag tok jeg turen til biblioteket for et ekstra arrangement for barn, – og der hadde det jammen møtt opp mange barn som ville gjøre yoga også! Det var kjempeartig å leke og utforske stillinger – og de voksne måtte også bli med.

Øksfjord er en fantastisk plass å komme til. Jeg har vært der før, i forbindelse med annen jobb – og gledet meg stort til å komme tilbake. Liv Moger var med meg som kursholder, og vi ble tatt varmt imot. I storslått natur, godt vær og med hyggelige mennesker, sitter vi igjen med mange hyggelige minner.

Tusen takk til biblioteksjef Jorunn Johansen, som inviterte og dro igang og ordnet med påmeldinger og kurssted og som huset oss i helgen. Og tusen takk til Liv, min gode venn og kollega som ble med og gjorde kurset ekstra bra. Og takk til dere fantastiske damer som ble med og som vi fikk dele yoga med.

Vi drar gjerne på Lopphavet igjen – med et hav av muligheter! Tusen takk for meg 🙂

lopphavet
Bading på stranda i Øksfjord.

… det finnes ikke nybegynneryoga

Da er helgekurset – det første i Yogatekets historie – gått av stabelen, med 16 fantastisk flotte jenter og damer. Jeg lærte masse av deltakerne (og meg selv!) i løpet av de to dagene vi holdt på, og er både inspirert til å holde flere kurs – og ikke minst: imponert over hva alle fikk til.

Jeg både gledet meg og var spent i forkant; her var både «ferskinger» og viderekomne, unge og voksne. Og jeg var litt usikker på om jeg hadde lagt opp til for mye program eller for lite. Etter tilbakemeldingene å dømme, tror jeg det gikk fint. Og det er ikke bare undertegnede som kan ta æren for det: her er nemlig yogaen et fantastisk verktøy å arbeide med!

Jeg tillater meg å gjøre mine yogalæreres ord til mine egne: Det finnes ikke nybegynneryoga. Det finnes nybegynnere i yoga, men ikke nybegynnerøvelser. Og det er så rett! Det finnes riktignok øvelser og stillinger som det kan være greit å vente med, men selv den mest fysisk enkle øvelsen kan utføres avansert, og en avansert yogautøver vil ha stort utbytte av å gjøre de. Og selv om man har gjort en stilling tusen ganger, kan man plutselig oppdage noe nytt i den. Jeg blir stadig slått av hvor mangefasettert yogaen er; hvor mange måter man kan bruke de forskjellige stillingene: kraftig, meditativt, med flyt, fokus på pust og bevegelse, sitte lenge i stillingene, dynamisk…. alt etter hva man ønsker å  oppnå. Det er rett og slett ganske så stilig!

Jeg føler meg utrolig heldig som kan drive med dette her; sette opp kurs, få deltakere og også at folk kommer tilbake! Det er nesten så det tar pusten fra en. Da jeg startet med yogalærerutdanninga visste jeg ikke om jeg hadde lyst til å undervise, – jeg ville bare lære mer yoga, jeg. Nå, snart 3 1/2 år senere ser jeg på det å undervise som jordbæret på kaka, rosinen i pølsa (for de som liker det).

Så får vi se hva tiden fremover bringer. Forløpig er jeg godt fornøyd med å ha gjennomført mitt aller første helgekurs. Jeg håper det også blir flere. Men allerførst tror jeg rett og slett jeg skal sette meg på matta og krummer og sprike litt med tærne, men fokus og oppmerksomhet og uten å involvere noen andre muskelgrupper enn tærne. Ønsk meg lykke til. 🙂

Og – til dere som deltok: tusen takk for en fin helg!

Jeg velger meg april..

.. nærmere bestemt: helgen i uke 15, – dvs lørdag 13. april og søndag 14. april 2013. Og jeg håper flere enn meg syns det er en god ide å sette av den helgen til yoga?

Martha Andersensalen på AKS (Kulturhuset) er booket for å ha yogakurs, noe jeg gleder meg veldig til. Kulturhuset har flotte lokaler og er ideelle til formålet. (Jeg har vært på yogakurs der tidligere og det var topp!)

Så nå går jeg igang og snekrer ferdig innholdet og veldig snart kommer informasjon om program/innhold, pris og påmelding.

Noe vet jeg allerede:
Tidsrammen blir fra kl. 10.00 – 15.00 lørdag og søndag. Fra ca 12-13 blir det pause, – det må jo spises. Det betyr ca 8 timer til yoga i løpet av de to dagene.
Innhold: Jeg setter opp program som passer både til dere som har gjort litt yoga fra før (og som ønsker å bruke helgen på å få inn mer rutine/bli mer trygg i egen praksis – eller bare gjøre yoga en helg) og til dere som aldri har gjort yoga, men som ønsker å lære. Et helgekurs kan være en god inspirasjon til å fortsette hjemme, da man jobber intensivt en hel helg.

Som ellers i mine kurs blir det en del fysisk yoga (asanas) i tillegg til pusteøvelser (pranayama), avspenning (både nyttig og godt :-)) – og meditasjon. Med andre ord det meste av hva yogatradisjonen kan by på.

Og – du trenger hverken være spesielt myk eller ha fancy treningsutstyr for å komme. Og til denne helgen trenger du heller ingen forkunnskaper i yoga for å delta. Jeg kommer til å be deltakere ta med pledd (godt å ha over seg under avspenning) – og de som har egen yogamatte tar det også med. Jeg har noen til utlån, men ikke til alle (om kurset blir fullt)

Mer informasjon de nærmeste dagene. Ser du allerede at dette er interessant, så send meg gjerne en epost på post@yogateket.no – Håper vi sees!