Kategoriarkiv: yogakurs

Nye kurs med Hanne i medisinsk yoga

Velkommen til videregående kurs i medisinsk yoga etter påske. Kursets varighet er 6 uker første gang 9 april og siste gang 14 mai. Det vil foregå i Yogatekets lokaler på mandager fra 10.00 -11.30.

Pris: 1000 kr

Kurset passer for deg som har gjort mediyoga eller kundalini yoga før.

Påmelding til kursholder Hanne Holan via epost eller mobil:
yogahjertet@gmail.com / 97772956

Hjertelig velkommen!

Karam Kriya numerologi og Kundalini Yoga

Velkommen til helgekurs i Karam Kriya numerologi og Kundalini Yoga

Hammerfest 28. – 29. oktober

…om tallene i livet og livet i tallene…

Yogateket er så heldig å få besøk av Ellen og Gunn Bentes lærer i Kundalini Yoga, Sat Karam Singh. Sat Karam underviser med varme, jordnærhet, tilstedeværelse og humor. Han har gjort yogaens visdom og filosofi begripelig og meningsfull for oss, og har en egen evne til presise observasjoner og betraktninger knyttet til den enkeltes liv og hverdag. Han deler raust av sin kunnskap og yogaens visdom. Og er det noe du lurer på etter kurset – still et spørsmål på e-post eller sosiale medier og du får svar umiddelbart. Heldige oss i Hammerfest, det er bare å glede seg til en lærerik, bevisstgjørende, hjertevarm og artig helg!

Alle er velkommen, du trenge r ikke ha noen forkunnskaper om yoga, meditasjon eller numerologi.

Litt om Anvendt Numerologi (Karam Kriya):

Overalt rundt oss er det tall, og ingenting kunne ha eksistert uten tall! Tall har noe gåtefullt ved seg. På den ene siden er de ekstremt presis og konkret, og vi bruker dem når vi ønsker å telle, kalkulerer eller kategorisere ting på en entydig måte. For eksempel vil tallet på kontoutskriften fortelle nøyaktig hvor mye penger du har til overs. Og en spesifikk kombinasjon av tall gjør at du kan nå en bestemt person på hans/hennes telefon.

På den andre siden er det få ting som er mer abstrakt eller subtilt enn begrepet tall. For mange vil et tall uten en kontekst bare være noe teoretisk som kanskje ikke en gang oppleves som reelt eller virkelig.

Tall kan derfor hevdes å ha noe gåtefullt ved seg. Vi vet at vi ikke kan eksistere uten dem – samtidig peker det gåtefulle mot noe grunnleggende spirituelt og åndelig.

Kurset gir en første introduksjon til kunsten og vitenskapen om Anvendt Numerologi. Du vil lære om de ulike kvalitetene som forskjellige tall bringer inn i dagliglivet ditt, i kommunikasjonen og samhandlingen med omgivelsene dine. Vi vil også teste og bruke denne nye bevisstheten på våre egne liv for å kunne se og erfare hvilke relevante endringer tallene kan gi oss. På kursdag to vil vi sammen utforske betydningen av tallene i fødselsdatoen og hvordan vi kan bruke dette verktøyet på en meningsfull måte for å finne ut mer om oss selv og andre som vi ønsker å hjelpe/veilede.

Praktiske eksempler vil gjøre disse to dagene til en lærerik og morsom erfaring. Vi vil gjøre Kundalini Yoga-øvelser og meditasjoner for å utfylle kursets teoretiske del.

Individuelle konsultasjoner – La tallene snakke for deg!

«Utbyttet fra en Karam Kriya-konsultasjon avhenger av hva man er klar for å ta opp i konsultasjonen. Dersom man er veldig åpen, kan mange ting åpenbare seg. Dersom man kommer med mange restriksjoner og hemmeligheter, vil mye forbli gjemt/skjult. Hensikten er at man skal bli bedre kjent med seg selv, og dermed få en større forståelse av situasjonen man er i og hvorfor. Målet med en konsultasjon er å bringe de ulike sidene ved en selv, som ofte ikke er velbalansert, tilbake til en balansert tilstand. Dette er begynnelsen til en helende prosess. Karam Kriya er en helhetlig metode, hvor hele personen er i fokus under konsultasjonen. Dette innebærer at jeg inviterer den enkelte til å snakke fra sitt totale selv, og ikke kun fra de enkelte aspektene som han/hun er vant til å snakke fra.» – Sat Karam Singh

Litt om Sat Karam Singh:

Sat Karam vokste opp og bodde i Tyskland frem til han flyttet til Sverige for seks år siden. Her driver han et yogasenter sammen med sin kone. Han er yogalærer og utdanner også lærere i Kundalini Yoga og Karam Kriya, og har studert begge disiplinene helhjertet i 20 år. Ved siden av å undervise, anvender han visdommen og klarheten til tallene i individuelle konsultasjoner, og også for par.

Sat Karam Singh deler den verdifulle visdommen og innsikten i numerologi og yoga over hele Europa.

Hans tilnærming til undervisning er ikke-dogmatisk og alltid preget av glede og humor.

 

Praktisk info:

Helgekurset:

Dato: 28. – 29. oktober

Tidspunkt: begge dager kl 9 – 16.30

(1 1/2 time lunsjpause, ta med egen lunsj)

Pris: 2000 kr for begge dagene, 1200 kr for en dag.

Sted: Yogateket, Strandgata 59 (vis a vis Nav/Brygga og Skarven legesenter/helsestasjonen)

Utstyr: Yogastudioet har alt av nødvendig utstyr til utlån.

Påmelding: Send e-post til Ellen (ellen@norafysioterapi.no) med kontaktinfo (navn, mobilnummer) og fødselsdato. Bekreftelse av påmeldingen skjer ved betaling til kontonummer 6420.05.77149.

Påmeldingen er bindende.

Individuell konsultasjon og par-konsultasjon:

Dato: 27, 28, 29 og 30. oktober

Pris: 600 kr, 60 minutter. 800 kr for par, 90 minutter.

Sted: Yogateket

Dersom du ønsker en konsultasjon om deg og ditt forhold til andre (f.eks dine barn, partner, andre familiemedlemmer, venner osv.), komme du alene. Par-konsultasjon er også mulig dersom du og din partner ønsker å ha en konsultasjon sammen.

Ta kontakt med Ellen per epost (ellen@norafysioterapi.no) for å avtale individuell konsultasjon eller par-konsultasjon.

Nye kurs i medisinsk yoga – oppstart i mai

Hanne er klar for nye kurs i Medisinsk yoga – og vi kan glede oss over at formiddagstimen på tirsdager fortsetter – OG at det også blir kveldskurs på onsdager!

Det blir 7 ukers fortsettelses kurs på formiddagene på tirsdager, kl 10-11.30. Dette er et kurs som passer for dere som allerede kjenner medisinsk yoga.
Første kursdag tirsdag 2 mai, og siste tirsdag 13 juni. Kurset koster kr. 1200,-.

Så blir det et 6 ukers nybegynnerkurs på onsdager kl. 20.00 – 21.30, med oppstart 3 mai. Dette passer for deg som aldri har gjort yoga eller medisinsk yoga tidligere, eller som har gått kurs før og som ønsker å friske opp.
Siste undervisningskveld blir 14 juni. Det er ikke kurs 17. mai.
Kurset koster kr. 1000,-.

Hanne er klar for å ta i mot påmeldinger. Hun kan også svare om du har spørsmål om medisinsk yoga og lurer på om det er noe for deg. Du kan også lese mer om medisinsk yoga under kurstyper.

Mobil: 977 72 956
Epost: yogahjertet@gmail.com

Velkommen!

Timeplan vinter 2017

Nytt år og nye muligheter, og nå er endelig timenplanen helt klar!

Kurs frem til påske er satt opp og det er litt av hvert å velge i. Nytt i år, er at Ellen Sirkka Nora også er med som kursholder.
Hun har holdt helgekurs på Yogateket tidligere, i medisinsk yoga og i hormonbalanserende yoga. Nå tilbyr hun kundaliniyoga-kurs og kurs ved spenningshodepine og migrene. Noen av dere kjenner henne fra før, også som leder i frisklivssentralen i kommunen.
Vi ønsker henne varmt velkommen!

Gunn Bente fortsetter kurs i kundaliniyoga, – både på dagtid og kveldstid, og utvider kurstilbudet. Nå blir det kveldskurs både onsdager og torsdager på kveldstid med henne, både for nybegynnere og for viderekomne. Mandag formiddag har hun kundaliniyoga for alle. Her er mulighet for drop-in ved ledig matte.

Hanne har kurs i medisinsk yoga på dagtid, på tirsdager. 12 uker med grundig gjennomgang av alle de gode yogaprogrammene som medisinsk yoga har å by på. En yogaform som absolutt alle kan delta på, uansett alder og form.

Det er ikke satt opp kurs i yin yoga og klassisk yoga i denne perioden. Dette fordi jeg starter opp som student, og aner at det blir mer enn nok å gjøre fremover med jobb og studieliv. Om overskudd av tid allikevel dukker opp, blir det yoga med meg også. Da legges det ut på facebook og her på siden.

Drop-in annonseres på facebooksidene våre:
https://www.facebook.com/yogahammerfest/Pris for drop-in er fra 1/1-17, kr. 200,- for 90 minutters økt.

Du finner timeplan og påmeldingsinformasjon til kursene her:
http://yogateket.no/?page_id=663

De ulike typer kurs, med beskrivelser:
http://yogateket.no/?page_id=38

Håper du finner noe du liker.
Velkommen til deilig avspennende, energirike og gode yogatimer hos oss.

Hilsen fra Anita

Vårens kurs

2015-06-26 17.32.56Vårens timeplan er klar og det blir noen nyheter i yogarommet etter påske.

Det blir eget yogakurs for menn på mandager, kl. 17.30 – 19.00
http://yogateket.no/?page_id=38

Gunn Bente Knudsen starter opp med kurs i kundaliniyoga, både på formiddagen og på ettermiddagen.
http://yogateket.no/?page_id=618

Halvor Steigre – Gym0 – setter opp kurs i egenvektstrening (allerede fulltegnet).

I tillegg blir det de «faste» kursene i  yin yoga, kraft yoga, klassisk yoga for viderekomne – og MYK yoga på formiddagen.
http://yogateket.no/?page_id=582

Jeg fortsetter med drop-in yoga på søndager, kl. 1830 – 2000
http://yogateket.no/?page_id=487

Barselyoga og morgenyoga må dessverre utgå frem til sommeren. Jeg håper å få satt det opp igjen senere.

Velkommen til Yogateket.

 

Nytt sted – nye muligheter

Da flytter Yogateket inn i Strandgt. 59, også kalt Eriksenbygget (Radioservice, Fikas og også Hammerfest parkering har holdt til her)

Forløpig er ikke alt på plass, men vi har et enkelt og fint rom til å gjøre yoga i – med mulighet for å gjøre det helt mørk, midt i mellom mørkt og lyst – og så er det varme i gulvet. Etterhvert vil jeg få kjøpt inn litt flere puter og også pledd, men forløpig er jeg veldig glad for å ha «mitt eget» og veldig fornøyd med å komme igang igjen med yoga. Og bittelitt spent på om dør kommer på plass før oppstart, men jeg er lovet levering i god tid før..

I første omgang blir det 2 kurs på kveldstid; et basiskurs og et for dere som nå er godt kjent med yogaens grunnteknikker. Disse kursene vil gå på onsdager.
Og så blir det drop-in yoga på mandager. Her blir det vekselsvis rolig/lett yoga og kraftyoga. Rolig/lett yoga vil gå i partallsuker og kraftyoga i oddetallsukene. Begge yogaøktene vil bestå av både avspenning/meditasjon, pusteøvelser og fysiske øvelser. I kraftyoga er det noe mindre fokus på egne mentale teknikker, og mer på fysiske.

Se siden med KURS for mer informasjon

Etterhvert vil det bli tilbud om yoga på dagtid og det kommer også mer i helgene. Forløpig fortsetter jeg med yoga på Gym1 på fredager kl. 11.00 – 12.00

Følg med på facebooksidene og her på hjemmesidene, for oppdatering. Har dere ønsker, så kom med dem!

Velkommen til yoga 🙂

Mørketidsyoga i november

Jeg har ordnet med sal på AKS, så da er det duket for 2 dager med yoga i november, lørdag 15. og søndag 16.

Det blir yoga for nybegynnere (eller for deg som vil friske opp), rolig, kraftig, dybdeavspenning, pusteøvelser og meditasjon. Jeg har ikke lagt planen fast ennå, så har du ønsker, – kom gjerne med de på post@yogateket.no
Hva med en egen økt med vekt på pusteøvelser, en bolk med fokus på armbalanse, bakoverbøyninger, dype tøyinger (yin)? Tid til å øve på hodestående? Eller absolutt ikke?

Jeg kommer tilbake med plan for helgen, og mulighet for å melde seg på.

Kurs høsten 2014

Denne høsten blir det mulighet til å delta på 2 ulike kurs innenfor klassisk yoga. Det første kurset har jeg kalt MYK yoga, med fokus på fysisk og mentalt velvære. Det andre kurset er et kurs i KRAFT-yoga med mer fokus på styrke og smidighet.

Jeg vil også fortsette med å ha yogatimer på Gym1 på fredager kl. 11-12.

Les mer om høstens kurs:
http://yogateket.no/?page_id=38

2014-06-23 21.31.20

Sommer og skolefri

Vårens yogaøkter i Yogatekets regi er over, skolen har sommerfri og forhåpentligvis får vi kjenne på både sol og varme i løpet av tiden frem mot høsten. Tusen tusen takk til dere som har deltatt på yogatimer! Jeg er så glad for at så mange ønsker å gjøre yoga og lære mer. Og jeg skulle gjerne hatt kapasitet til å sette opp enda flere kurs, slik at alle som vil får mulighet til å delta. Frem til nå har jeg hatt «venteliste» på yogatimene og det er på en måte helt fantastisk og på en annen måte veldig kjipt å måtte si nei til noen som vil gjøre yoga. Jeg vil jo helst at alle som vil bli med, får det. Så nå grubler jeg på høstens oppsett og håper vi får til en måte hvor flere får mulighet til å gjøre yoga, uten at det blir altfor mange i lokalene.

Forhåpentligvis faller høstens oppsett på plass ganske snart og da blir sidene oppdatert og det blir mulig å melde seg på. Jeg legger også ut informasjon på Yogatekets facebooksider også, når det er klart for påmeldinger til høsten, gå gjerne inn og lik meg der 🙂
www.facebook.com/yogahammerfest

I mellomtiden vil jeg ønske dere alle en riktig fin sommer! Det er mulig å ta med yogaen på ferie; tøye ut litt på tur, sette seg ned i naturen og lytte til lydene, slå hjul og stå på hendene på en gressflekk (eller andre steder) – øve seg på hodestående i en mosedott, eller bare legge seg ned i dødstille 🙂 Mulighetene er mange; utforsk og lek! Uansett håper jeg dere legger jobb og annet til side og virkelig nyter ferie! Koble av på alle måter. Så sees vi til høsten.

2014-06-09 11.50.50

Nye kurs i 2014

Det er lagt ut nye kurs for 2014. Jeg tilbyr samme kurs som i 2013; Yoga og meditasjon (grunnkurs i yoga), Kraft-yoga og Rolig / yin yoga.
Kraft og yin er allerede fyllt opp, men jeg har ledige plasser på grunnkursene.

Kurset går over 10 uker og er på 90 minutter hver kveld. Kurset koster kr 1500,-

Velkommen til yoga!